Grški solatni krožnik

Kategorija: solata SOS recept
Predviden čas priprave: 20 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 250 g kuhanega fižola
  • 2 velika paradižnika
  • 1 solatna kumara
  • 8 črnih oliv
  • 1 majhna bučka ali jajčevec
  • 1 strok česna
  • olivno olje*
  • limonin sok
  • sol*

Priprava

Bučko ali jajčevec narežemo na kocke in posolimo.

V ponvi segrejemo 1 žlico olja, dodamo strt česen, da zadiši, in na hitro popečemo bučko ali jajčevec. Ohladimo.

V skledi zmešamo narezan paradižnik, kumaro, olive in fižol ter dodamo pečene bučke ali jajčevec. Solimo in dodamo limonin sok. Postrežemo.

* Če želite pripraviti jed z nizko vsebnostjo soli, olja in sladkorja, pri pripravi ne uporabite soli in olja. Za praženje namesto olja uporabite vodo in/ali malo sojine omake.

Vir: Brošura Nasveti in preprosti recepti za pripravo veganskih jedi v restavracijah in na potovanjih (povezava)

Preglej ostale recepte