Zelenjavna juha s popečenimi kruhovimi kockami

Kategorija: glavna jed SOS recept
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 200 g krompirja
  • 200 g poljubne zelenjave (npr. korenja, cvetače, zelja, fižola, graha ...)
  • sol*
  • začimbe in dodatki po želji (npr. čebula, česen, por, drobnjak, kumina ...)
  • 2 kosa kruha (brez mlečnih izdelkov in aditivov živalskega izvora)
  • 1 strok česna
  • olje*

Priprava

Krompir in ostalo zelenjavo olupimo, narežemo na kocke in skuhamo v vodi skupaj s soljo in začimbami.

Ko je kuhano, zmeljemo s paličnim mešalnikom v gosto juho.

Kruh narežemo na kocke in premažemo z mešanico olja in strtega česna. Kocke na hitro popečemo na ponvi ali v pečici, da postanejo svetlo rjave in jih potresemo po juhi. Postrežemo.

* Če želite pripraviti jed z nizko vsebnostjo soli, olja in sladkorja, pri pripravi ne uporabite soli in olja. Za praženje in premaz kruha namesto olja uporabite vodo in/ali malo sojine omake. Uporabite polnozrnati kruh.

Vir: Brošura Nasveti in preprosti recepti za pripravo veganskih jedi v restavracijah in na potovanjih (povezava)

Preglej ostale recepte