Fižolova rižota

Kategorija: glavna jed SOS recept
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 2 osebi:

  • približno 200 g kuhanega rjavega fižola (lahko iz konzerve)
  • 1 skodelica parboiled dolgozrnatega riža ali riža za rižote
  • 3 jedilne žlice čebule v prahu ali 4 žlice pražene čebule
  • 2 jedilni žlici paradižnikove omake ali 1 olupljen in sesekljan paradižnik
  • sol*
  • 2 jedilni žlici olja*

Priprava

Fižol malo popražimo na olju, nato zalijemo z vodo in dodamo riž, začinimo z vsemi začimbami in kuhamo cca. 20 minut. Vmes previdno premešamo, da se ne prime na dno posode. Voda mora povsem povreti.

* Če želite pripraviti jed z nizko vsebnostjo soli, olja in sladkorja, soli ne dodajte, namesto olja za praženje pa uporabite vodo in/ali malo sojine omake.

Vir: Brošura Nasveti in preprosti recepti za pripravo veganskih jedi v restavracijah in na potovanjih (povezava)

Preglej ostale recepte