Testenine z lečino omako

Kategorija: glavna jed SOS recept
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 200 g testenin brez jajc
  • 200 g kuhane leče (ali iz konzerve)
  • 1 čebula
  • 5 jedilnih žlic paradižnikove omake ali en velik, zrel, olupljen paradižnik
  • olje*
  • sol*

Priprava

Skuhamo testenine in jih odcedimo.

Čebulo sesekljamo in pečemo na olju, da postekleni.

Dodamo lečo in med mešanjem pečemo še 10 minut.

Dodamo sol, malo vode in paradižnikovo omako (če smo vzeli paradižnik, ga prej posebej pokuhamo, da nastane omaka).

Kuhamo še 5 minut, nato prelijemo po testeninah in postrežemo.

* Če želite pripraviti jed z nizko vsebnostjo soli, olja in sladkorja, soli ne dodajte, namesto olja za praženje pa uporabite vodo in/ali malo sojine omake.

*Uporabite polnovredne testenine.

Vir: Brošura Nasveti in preprosti recepti za pripravo veganskih jedi v restavracijah in na potovanjih (povezava)

Preglej ostale recepte