Presna paradižnikova omaka
Kategorija: omaka
Predviden čas priprave: 15 minut
Avtor: Zdenko
Sestavine
Za 2 skodelici:
- 1/2 skodelice na soncu sušenih paradižnikov (ne v olju!)
- 1 skodelica vode
- 2 na četrtinke narezana paradižnika (podolgovata, mesnata)
- 1/4 skodelice grobo narezane čebule
- 1/4 skodelice svežih lističev bazilike
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 3/4 čajne žličke morske soli
- 1/4 čajne žličke sveže zmletega črnega popra
- 1/8 čajne žličke suhe mlete rdeče paprike
Priprava
V mešalnik z visokim številom obratov damo suhe paradižnike in zalijemo z vodo. Namakamo jih 2 uri, oziroma dokler se ne zmehčajo.
Dodamo na četrtinke narezana paradižnika, čebulo, baziliko, olje, česen, sol, črni poper in rdečo papriko. Mešamo, dokler masa ne postane gladka. Stresemo v skledo in serviramo pri sobni temperaturi.
Opomba: v hladilniku lahko hranimo pokrito omako 2 dni. Pred uporabo naj se ogreje na sobno temperaturo.
Vir: www.peta.org