Testenine z vegansko 'bolognese' omako

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 45 minut
Avtor: Iris

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 1 pločevinka paradižnikove mezge ali pelatov
  • 50 gramov sojinih koščkov
  • 200 gramov (polnozrnatih) testenin (brez jajc!)
  • 3 korenčki
  • majhna pločevinka vloženega graha
  • 100 gramov svežih gob (na primer šampinjonov), narezanih na lističe
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 jedilni žlici rastlinskega olja
  • sol in poper
  • sveža bazilika ali peteršilj

Priprava

Na rastlinskem olju popražimo sesekljano čebulo in ko postekleni, dodamo še česen. Nato primešamo na koščke narezano korenje in nekaj časa dušimo (približno 15 minut), dodamo gobice in grah ter še nekaj minut kuhamo. Na koncu dodamo še paradižnikovo omako in začinimo s soljo in poprom. Piko na i da sesekljana sveža bazilika ali peteršilj. V omako vmešamo še sojine koščke (ki jih predhodno prelijemo z vrelo vodo in pustimo, da stojijo 10 minut). Omako kuhamo nadaljnjih 15 minut na srednjem ognju, tako da se okusi premešajo, omaka pa zgosti.

Po navodilih skuhamo testenine, ki jih prelijemo z vegansko 'bolognese' omako. Po vrhu lahko potresemo sveža sesekljana zelišča ali kvasne kosmiče. Dober tek!

Namesto sojinih koščkov lahko uporabimo sejtanov drobljenec ali šampinjone, ki jih sesekljamo na majhne koščke.

Preglej ostale recepte