Kmečka pojedina

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 60 minut
Avtor: Iris

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 kg kislega zelja
  • 2 jedilni žlici rastlinske maščobe
  • 1 litra vode ali zelenjavne juhe
  • sol in poper
  • 4 večji krompirji
  • veganska zaseka (predlog: Alnatura)

Priprava

Na rastlinskem olju popražimo sesekljano čebulo in česen. Dodamo kislo zelje, ki smo ga predhodno oprali. Med stalnim mešanjem pražimo približno 5 minut, nato pa zalijemo z eno zajemalko vode ali zelenjavne juhe. Kuhamo približno 30 minut, vmes pa mešamo in dodajamo tekočino. Začinimo s soljo in poprom.

Krompir operemo in ga v slani vodi skuhamo skupaj z olupkom (kuhamo malo več kot pol ure). Ko je krompir kuhan, vodo odlijemo in počakamo, da se krompir shladi, nato ga olupimo in narežemo na majhne koščke.

Ponev segrejemo in dodamo žličko ali dve veganske zaseke (lahko pa poenostavimo in na rastlinskem olju popražimo malo čebule). Dodamo narezan krompir in dobro premešamo ter pražimo približno 5 minut. Po potrebi dodamo sol in poper in postrežemo.

Preglej ostale recepte