Juha iz rdeče leče

Kategorija: juha
Predviden čas priprave: 45 minut
Avtor: Iris

Sestavine

Za 6 oseb:

  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 jedilna žlica karija v prahu
  • 1 čajne žličke cimeta
  • 1 sesekljana čebula
  • 2 korenčka, olupljena in narezana na kocke
  • 2 čajni žlički svežega, naribanega ingverja (lahko nadomestimo z ingverjem v prahu)
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 2 čajni žlički soli
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1/3 skodelice paradižnikove mezge
  • 7 skodelic vode
  • 1 pločevinka kokosovega mleka
  • 2 skodelici rdeče leče
  • 1 pločevinka čičerike
  • 1 jedilna žlica sveže stisnjenega limetinega soka
  • svež koriander in nekaj kosov limete za serviranje

Priprava

V večji posodi segrejemo olivno olje. Dodamo kari v prahu ter cimet in 2 minuti pražimo in mešamo, vse dokler zmes ne zadiši.

Dodamo narezano čebulo in kuhamo 2 do 3 minute. Primešamo korenje, ingver, česen, sol, sladkor, in paradižnikovo mezgo. Kuhamo in mešamo še 2 minuti.

Dolijemo vodo, kokosovo mleko, dodamo rdečo lečo in čičeriko ter kuhamo na majhnem ognju, dokler ne zavre. Nadaljnjih 25 minut kuhamo odkrito, občasno premešamo, vse dokler se juha ne zgosti.

Na koncu vmešamo limetin sok, po okusu dodatno začinimo in serviramo s kosi limete ter na grobo sesekljanim koriandrom.

Če želimo juho narediti bolj pikantno, lahko na koncu dodamo še ščepec kajenskega popra. Poleg se zelo prileže doma pripravljen kruh naan (recept zanj najdete na naši spletni strani).

Vir:www.alaskafromscratch.com

Preglej ostale recepte