Pečena kaša z jabolki

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 60 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 1,5 dl prosene kaše
  • 4 dl rastlinskega mleka
  • 2 jedilni žlici rjavega sladkorja
  • 2 jedilni žlici rastlinske margarine
  • 2 sladki jabolki
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • rastlinska margarina za pekač

Priprava

Kašo vmešamo v vrelo mleko in kuhamo približno 15 minut. Dodamo sladkor, margarino in vanilijev sladkor. Dobro premešamo, odstavimo, počakamo 10 minut in nato stresemo v namaščen pekač tako, da zmes ne pride več kot 2 cm visoko (sicer raje vzamemo večji pekač). Jabolka izkoščičimo, naribamo ali na grobo zmešamo v mešalniku in vanje vmešamo cimet. Jabolčno zmes razporedimo po masi iz kaše in pečemo v pečici približno 20 minut na 180 °C. Postrežemo toplo ali hladno.

Preglej ostale recepte