Za 3 polnjene palačinke:
Za nadev:
Za palačinke:
Jajčevca najprej specite v pečici. Vsakega po dolžini narežite na 3 ali 4 dele in jih razvrstite na pomaščen pladenj (lahko uporabite tudi peki papir). Pecite približno pol ure na 200 °C.
Priprava paradižnikove omake:
Medtem ko pečete jajčevce, pripravite paradižnikovo omako. V ponvi segrejte žličko olja in dodajte na zelo majhne koščke sesekljan paradižnik. Posolite in začinite z origanom in baziliko. Pražite približno 15 minut, da se paradižnik razpusti oziroma da nastane omaka. Po potrebi dolijte tudi malo vode.
Priprava praženih jajčevcev:
Nasekljate 1 večji ali 2 manjša stroka česna.
Rezine jajčevcev vzemite iz pečice, počakajte nekaj minut, da se nekoliko ohladijo, nato pa jih olupite in narežite na manjše koščke. V ponvi segrejte 2 žlički olja in česen, ko lepo zadiši, nato dodajte še jajčevce. Pražite 15 minut in vmes večkrat pomešajte.
Priprava palačink:
Moko zmešajte s soljo, sladkorjem in pecilnim praškom. Primešajte riževo mleko, da dobite gladko in primerno tekočo maso. Palačinke specite v ponvi z malo olja.
Palačinke namažite s praženimi jajčevci, jih zavijte, položite v posodo, prelijte s paradižnikovo omako in po želji dodajte črne olive. Pecite 30 minut pri 200 °C. Postrezite.