Sabdži (indijska zelenjavna jed)

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 1 osebo:

  • 1 korenček
  • 1 krompir
  • 1 manjša narezana bučka/pest stročjega fižola/pest oluščenega graha
  • 100 g navadnega tofuja
  • olje
  • 1 jedilna žlica soli
  • mlete začimbe (največ 1 čajno žličko vsake), npr. mleta koriandrova semena, kumina, kurkuma, ingver, česen, čebula

Priprava

Vso zelenjavo in tofu narežite na koščke.

Iz začimb naredite pasto tako, da vse suhe začimbe in sol zmešate z nekaj kapljicami olja. Nato pasto prepražite na olju ter dajte v drugo kozico. Dodajte korenje in bučke/fižol/grah, premešajte in zdušite do mehkega.

Krompir in tofu ocvrite v olju v isti ponvi, v kateri ste pražili začimbe.

Na koncu vse stresite v skupno ponev ter previdno premešajte.

Zraven lahko postrežete kuhan riž ali indijske kruhke.

Preglej ostale recepte