Testenine v bučkini omaki

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 1 osebo:

  • 1 majhna bučka ali polovica večje
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • sol
  • 0,5 dl ovsene smetane + 2 jedilni žlici kvasnih kosmičev ali 2 dl rastlinskega mleka + 4 jedilne žlice kvasnih kosmičev
  • 125 g polnozrnatih testenin

Priprava

Bučke nakockajte in zdušite skupaj s česnom in soljo.

Zavrite vodo za testenine in jih skuhajte al dente (minuto manj kot je navedeno na embalaži).

K dušenim bučkam dodajte smetano ali mleko, premešajte in pustite, da tekočina skoraj povre. Nato dodajte kvasne kosmiče in premešajte.

Prelijte čez testenine in postrezite s solato (npr. zeleno, motovilcem, korenčkovo).

Preglej ostale recepte