Kakav iz domačega lešnikovega mleka

Kategorija: napitek
Predviden čas priprave: 20 minut
Avtor: vegan.si

Sestavine

Za 4 osebe:

  • 1 skodelica lešnikov
  • 4 skodelice vode
  • 4 datlji (po okusu)
  • ščep soli
  • 2 žlici kakava
  • vanilijev ekstrakt ali burbonska vanilija

Priprava

Lešnike čez noč namočimo v vodi. Zjutraj jih odcedimo in skupaj z eno skodelico vode, datlji in soljo zmiksamo v blenderju ali drugem mešalcu. Postopoma dodajamo posamezne skodelice vode in miksamo. Dobljeno mešanico precedimo skozi mrežico. Pripravljeno lešnikovo mleko segrejemo na štedilniku in vanj vmešamo kakav ter ščepec vanilije. Kuhamo približno 2 minuti (do željene temperature kakava).

Recept je primeren tudi za presno pripravo (pogrevanje ni obvezno).

Preglej ostale recepte