Marmelada iz črnega ribeza

Kategorija: namaz
Predviden čas priprave: 50 minut
Avtor: Špela Kastelic

Sestavine

Za približno 750 g marmelade:

  • 1 kg črnega ribeza
  • 100-150 g kokosovega sladkorja
  • 1 žlička agar agarja

Priprava

V posodo naberemo črni ribez, ločimo jagode od pecljev ter jih umijemo v posodi. Vse skupaj damo v posodo za kuhanje in pustimo vreti 10-20 minut.

Medtem, ko se je črni ribez kuha, opreremo kozarčke za marmelado in jih damo v pečico na 100 °C stopinj za 10 minut, da se sterilizirajo.

Kuhan ribez spasiramo s paličnim mešalnikom ter postavimo posodo nazaj na štedilnik. Počakamo, da spet zavre in dodamo sladkor ter agar agar. Marmelada mora vreti vsaj še 10 minut. Potrebno je mešati, da se ne prime na dno posode. Še vročo marmelado napolnimo v kozarčke, katere tesno zapremo in jih zavite v brisačo obrnemo na glavo.

Marmelada iz črnega ribeza ima res poseben okus in upam, da boste uživali v njem. Zjutraj jo lahko namažete na kruh ali jo dodate kakšnemu pecivu.

*Kdor ima rad marmelado bolj sladko, lahko doda več sladkorja. 

Preglej ostale recepte