Za 2 osebi:
Za spodnjo plast:
Za srednjo plast:
Za zgornjo plast:
Iz peki papirja izrežemo srce in ga položim v pekač (velik približno 20x20 cm), zato da bomo torto lažje dobili ven (najboljši pekač je tisti, pri katerem gre dno ven).
V paličnem mešalniku zmeljemo suhe slive, rožičevo moko, lešnike ter dolijemo pol riževega napitka. Vse skupaj stresemo v posodo in dodamo še drobljene ovsene kosmiče. Kosmiče prej zmeljemo v paličnem mešalniku. Dolijemo preostali rižev napitek ter dodamo še žličko vanilje v prahu in zmešamo z žlico. Maso porazdelimo po pekaču in jo postavimo za pol ure v hladilnik.
V paličnem mešalniku zmeljemo pol avokada in kakav. Dolijemo pol riževega napitka ter dodamo vaniljo v prahu in sladkor. Vse skupaj stresemo v posodo in dodamo kokosovo moko. Na štedilniku stopimo kokosovo maščobo in jo dolijemo masi. Dodamo še preostali rižev napitek in še enkrat zmešamo. Pekač vzamemo iz hladilnika in vanj vlijemo še drugo plast mase. Spet postavimo v hladilnik za pol ure, toliko da se masa strdi.
V kozico damo zamrznjeno sadje in vodo ter kuhamo 2-3 minute, da se sadje odmrzne. S paličnim mešalnikom zmeljemo sadje in postavimo spet na štedilnik. Dodam vanilijev sladkor ter agar agar in kuhamo še 5-7 minut. Sadno maso prelijem v pekač, ki ga še za eno uro (oziroma čez noč) postavimo v hladilnik.
Valentinovo torto ponudimo s kokosovo ali riževo smetano.