Za 3 lončke marmelade:
Korenje olupimo in ga narežemo v posodo ter dolijemo vodo, da ga prekrije. Kuhamo ga 10 minut.
Jabolka očistimo in jih narežemo na koščke ter jih dodamo korenju. Dolijemo še 1 dl vode ter vse skupaj kuhamo še 20 minut. Ko je vse skupaj kuhano, pustimo 10 minut, da se malo ohladi, nato stresemo v mešalnik. Vse skupaj zmešamo. Marmelado zlijemo nazaj v lonec in postavim na štedilnik. Dodamo stevio, cimet, vanilijo ter počakamo, da zavre. V marmelado zmešamo še žličko agar agarja ter kuhamo še 10 minut.
Ko se marmelada kuha, damo oprane lončke v pečico na 100 stopinj za 15 minut, da se sterilizirajo. Še vročo marmelado počasi vlivamo v vroče kozarčke do vrha. Zatisnemo s pokrovčkom, ki sem ga obrisala z malo alkohola. Kozarček obrnem na glavo ter ga zavijem v brisačo. Tako naj stoji čez noč.