Vaflji

Kategorija: zajtrk
Predviden čas priprave: 20 minut
Avtor: Špela Kastelic

Sestavine

Za 1 osebo (2 vaflja):

  • 1 skodelica pšenične polnozrnate moke ali pirine (cca.150 g)
  • ½ skodelice riževega napitka
  • ½ skodelice mineralne vode
  • 2 žlici olivnega olja
  • ščepec soli
  • 1 čajna žlička vinskega kamna
  • ½ čajne žličke cimeta in vanilje
  • 1 čajna žlička olja za mazanje pekača

Za okrasitev:

  • 1 banana
  • pest malin oz. jagodičevja
  • kokosovo mleko
  • lahko tudi agavin sirup

Priprava

Na pultu si pripravimo vse sestavine. S čopičem namažemo pekač za vaflje. Pekač prižgemo in ga pustimo prižganega vsaj 5 minut oziroma da zasveti lučka, saj mora biti pekač vroč.

V skodelico najprej namerimo moko, ki jo stresemo v mešalno posodo. Dodamo ostale suhe sestavine (vinski kamen, sol, cimet, vanilijo). Postopoma dodamo še mokre sestavine (olje, mineralno vodo in rižev napitek). Z metlico vse zmešamo v tekočo zmes. Zmes pustimo stati vsaj 10 min. Vzamemo zajemalo in zlijemo maso v pekač za vaflje. Pustimo vsaj 5 minut, oziroma toliko, da se dobro spečejo. Vaflje poljubno namažemo. 

*Včasih mi ostane še malo mase, ki pa jo je premalo za vaflje, zato naredim iz nje v ponvi spečem še kakšno palačinko. 

Pustim toliko časa da se speče oziroma 3 minute na eni strani. Palačinko obrnem z obračalko ter pustim še 3 minute na drugi strani. 

Preglej ostale recepte