Za 1 osebo (2 vaflja):
Za okrasitev:
Na pultu si pripravimo vse sestavine. S čopičem namažemo pekač za vaflje. Pekač prižgemo in ga pustimo prižganega vsaj 5 minut oziroma da zasveti lučka, saj mora biti pekač vroč.
V skodelico najprej namerimo moko, ki jo stresemo v mešalno posodo. Dodamo ostale suhe sestavine (vinski kamen, sol, cimet, vanilijo). Postopoma dodamo še mokre sestavine (olje, mineralno vodo in rižev napitek). Z metlico vse zmešamo v tekočo zmes. Zmes pustimo stati vsaj 10 min. Vzamemo zajemalo in zlijemo maso v pekač za vaflje. Pustimo vsaj 5 minut, oziroma toliko, da se dobro spečejo. Vaflje poljubno namažemo.
Pustim toliko časa da se speče oziroma 3 minute na eni strani. Palačinko obrnem z obračalko ter pustim še 3 minute na drugi strani.