Konopljini srčki

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 90 minut
Avtor: Špela Kastelic

Sestavine

Za 23 srčkov:

  • 200 g pšenično polnozrnata moka
  • 50 g konopljine moke
  • 1 žlička konopljinih semen
  • 1 žlička cimeta
  • pol žličke vanilje v prahu
  • 1 žlička vinskega kamna
  • 100 ml olja
  • 5  posušenih listov stevie ali drugo sladilo (50-100 g )
  • 100 ml riževega napitka
  • 100 ml mineralne vode
  • ščepec soli

Priprava

V posodo za mešanje najprej stehtamo in odmerimo suhe sestavine. Paziti moramo, da se vinski kamen in sol ne dotikata, ker sol izniči vinski kamen in piškoti zato ne bodo vzhajali. K suhim sestavina počasi dolijemo rižev napitek in olivno olje. Vse skupaj zmešamo z žlico. Počasi dolijemo še mineralno vodo. Maso, ki mora biti bolj kompaktna, še enkrat zmešamo. Maso zavijemo v folijo in jo damo za 1 uro v hladilnik.

Pripravimo si podlogo za valjanje, valjar ter modelček za piškote. Testo razvaljamo na 1 cm debelo in z modelčkom oblikujemo srčke, ki jih polagamo na podlogo za peko. Pečemo jih 15 minut na 180 °C.

Preglej ostale recepte