Presni jajček

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 40 minut
Avtor: Špela Kastelic

Sestavine

Za 1 presni jajček: 

  • 80 g datljev
  • 20 g kokosove moke
  • 20 g zmletih lešnikov
  • pol žličke cimeta
  • za noževo konico vanilije v prahu
  • 100 ml kokosovega mleka
  • 10 g rožičeve moke

*Namesto datljev lahko uporabite tudi suhe slive, namesto lešnikov pa orehe.

Priprava

Datlje najprej narežemo, da se bodo lažje zmleli (če imate čas, jih lahko tudi prej namočite za 1 uro v 100 ml kokosovega mleka in nato dodate ostale suhe sestavine). Vse skupaj zmeljemo.

V polovički modela za jajček najprej damo prozorno folijo, da bosta šli polovički jajčka lažje ven (lahko tudi brez folije). Z žlico napolnimo modela in ju damo za vsaj pol ure v hladilnik. Polovički nato vzamemo ven iz modela in ju zložimo skupaj (lahko uporabite tudi zobotrebec, da bosta lažje držala skupaj). 

Preglej ostale recepte