"Piščanec" na žaru

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 50 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 5 oseb:

  • 375 g instant polente
  • 90 g kokosove maščobe
  • 100 g kosmičev žlahtnega kvasa
  • 30 g mletih mandljev
  • 3 žličke soli (odvisno od slanosti kvasnih kosmičev)
  • 2 žlički mletega črnega popra
  • malo olja za premaz
  • sol in voda

Priprava

V 1,5 litra osoljene vrele vode počasi stresamo polento in mešamo, da se ne naredijo grudice. Mešamo in počakamo, da ponovno zavre. Odstavimo z ognja. Vmešamo kvasne kosmiče, mandlje, sol, kokosovo maščobo, sol in poper. Temeljito premešamo. Z oljem namažemo pekač in po njem razmažemo maso na 2 cm debelo. Pustimo najmanj pol ure, da se ohladi in strdi. Nato jo premažemo z oljem še po vrhu in razrežemo v kroge (ali poljubne druge oblike). Spečemo na srednje segretem žaru z obeh strani. Okus je presenetljivo podoben pečenemu piščancu.

Preglej ostale recepte