Veganska nabodala

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 35 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 4 osebe:

  • 1 zavitek seitana (200-250 g)
  • 1 paprika
  • 1 majhna bučka
  • ½  jajčevca
  • 4 žlice čebule v prahu
  • 4 žlice česna v prahu
  • 1 žlica začimbe za piščanca Maestro (je veganska)
  • sol
  • olje v pršilu

Priprava

Seitan narežemo na kocke 2x2 cm. Kuhamo ga 5 minut v mešanici začimbe za piščanca, čebule in 2 žlic česna, nato pustimo v tej tekočini še približno 20 minut. Medtem na kocke velikosti 2x2 cm narežemo jajčevce, posolimo in pustimo 20 minut na cedilu, da odteče grenki sok. Bučke in paprike prav tako nakockamo in posolimo. Jajčevce speremo z vodo in posolimo. Nato na palčke za nabodala izmenično natikamo seitan, papriko, bučke in jajčevce. Potresemo še s preostalim česnom in poškropimo z oljem. Pečemo na ponvi ali žaru približno 15 minut in medtem obračamo. Za nabodala lahko uporabimo tudi češnjev paradižnik in gobice ali pa naredimo nabodala zgolj iz seitana in gob.

Preglej ostale recepte