Veganski krofi

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 3 ure
Avtor: Katarina

Sestavine

Za 25-30 krofov: 

  • 1kg moke
  • 3 dcl riževega mleka
  • 100 g sladkorja
  • 1 kocka kvasa
  • 1/2 zličke kurkume
  • 2 ščepa soli
  • olje za cvrtje
  • poljubna marmelada
  • sladkor v prahu

Priprava

Riževo mleko segrejemo do mlačnega, vanj zamešamo kvas in pustimo vzhajati (na toplem). Kvasno mešanico zmešamo skupaj z ostalimi sestavinami in zgnetemo v testo. Testo pustimo vzhajati približno 1 uro. Zvaljamo ga do debeline kakih 1-1.5 cm in s pomočjo kozarca ali modelčka željenega premera izrežemo krogce. Krogce odmaknemo drug od drugega ter pustimo vzhajati še pol ure do 1 uro. Ocvremo jih v olju in napolnimo s poljubno marmelado. Na koncu jih posipamo s sladkorjem v prahu.

Preglej ostale recepte