Sestavine za biskvit:
Sestavine za čokoladno glazuro:
Pečico predhodno segrejte na 180°C.
Mleko in jabolčni kis zmešajte ter pustite za nekaj minut na strani, da »zaledeni«.
Dodajte sladkor, stopljeno in ohlajeno kakavovo maslo ali olje, vanilijo v prahu in vse skupaj dobro premešajte.
V drugi posodi zmešajte moko, kakav v prahu, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol. Zmes počasi vsipajte v mokre sestavine in mešajte toliko časa, da se vse grudice razbijejo.
Zmes počasi vlijte v pomaščen tortni model in pecite 30–35 minut.
Medtem ko se torta peče, pripravite čokoladno glazuro. Mleko rahlo zavrite in dodajte zdrobljeno čokolado in javorjev sirup ter mešajte z vilicami. Posodo odstranite iz štedilnika in mešajte toliko časa, da se čokolada popolnoma raztali. Pustite približno 15 minut, da se ohladi. Čokoladno glazuro polijte po ohlajeni torti.