Za 2 osebi:
Ječmen ali drugo žito za nekaj ur namočimo v vročo vodo.
Nato operemo por in ga narežemo na koleščke.
Segrejemo olje in približno 1 minuto med mešanjem pražimo por. Odstranimo ga z ognja.
Nato damo v posodo odcejen ječmen (ali drugo žito), na rezine narezano korenje, sol, česen in papriko ali mezgo, zalijemo z vodo in kuhamo cca. 20 minut.
Po 20 minutah dodamo gobe in pražen por in kuhamo še cca. 5 minut. Dosolimo, če ni dovolj slano, počakamo, da povre voda in ponudimo.
* Če želite pripraviti jed z nizko vsebnostjo soli, olja in sladkorja, soli ne dodajte, namesto olja za praženje pa uporabite vodo in/ali malo sojine omake.
Vir: Brošura Nasveti in preprosti recepti za pripravo veganskih jedi v restavracijah in na potovanjih (povezava)