Sestavine za tortno osnovo:
Sestavine za nadev:
Postopek – priprava osnove:
V multipraktiku zmešajte mandlje, dateljne in kakav ter mešajte tako dolgo, da se masa sprime in postane lepljiva. V primeru, da se ne, dodajte še nekaj dateljnov.
Model za pito s premerom cca. 20–25 cm namažite s kokosovim oljem.
Maso oblikujte v kroglo in jo položite na sredino modela, nato pa jo razporedite in dobro pritisnite na dno pekača, da ustvarite kompaktno osnovo.
Postopek – priprava nadeva:
Vse sestavine za nadev dajte v blender in mešajte, dokler ne postane zmes bogata in kremasta. Po potrebi zmes večkrat premešajte z žlico, da dobite enakomerno, gladko maso. Nadev vlijte v model za pito, pokrijte z aluminijasto folijo in postavite v zamrzovalnik za najmanj 8 ur (najbolje čez noč).
Preden torto postrežete, naj se odtaja vsaj eno uro, potem pa naj počiva še približno eno uro v hladilniku. Torto okrasite z naribanimi mandlji, koščki pomaranče ali drugo dekoracijo (po želji). Narežite na kose in postrezite.
Opomba: Zaradi kokosovega olja, ki ga torta vsebuje, se bo v primeru, da boste torto pustili na vročini, stopila.