Veganski tatarski biftek

Kategorija: predjed zajtrk namaz
Predviden čas priprave: 15 minut
Avtor: Rebeka Kupec (AlterVego)

Sestavine

Za 4 osebe:

  • 240 g kuhane rjave ali rdeče leče
  • 220 g v olju vloženih sušenih paradižnikov (dobro odcejenih)
  • 1 majhna rjava čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička gorčice
  • 1 žlička veganske majoneze
  • 1 žlička rdeče paprike v prahu
  • 1 žlička kaper v slanici
  • 1 manjša kisla kumarica
  • 1 žlica olivnega olja
  • 2 žlici pinjol
  • pest svežega peteršilja (listi)
  • ščep kumine
  • poper po okusu
  • nekaj rezin kruha

Priprava

Konzervirano lečo dobro splaknemo s hladno vodo in odcedimo. Enako naredimo tudi s sušenimi paradižniki, da speremo odvečno olje. Oboje damo v multipraktik. Dodamo vse ostale sestavine. Olje lahko vzamemo kar iz kozarca z vloženimi paradižniki, saj je bolj polnega okusa. Soli ne dodajamo, saj so paradižniki in kapre že precej slane.

Vse skupaj dobro zmeljemo v multipraktiku, pokusimo in dodamo še kakšno od sestavin, če je treba. Po želji lahko dodamo tudi 0,2 dl konjaka. Maso prestavimo na krožnik in pred serviranjem dobro ohladimo v hladilniku.

Povzeto po (z dovoljenjem avtorice recepta):

http://altervego.si/blog/recepti/veganski-tatarski-biftek/

Preglej ostale recepte