Maroška enolončnica

Kategorija: glavna jed juha
Predviden čas priprave: 20 minut
Avtor: Ana

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 200 g kuskusa (ali kvinoje)
  • 1 pločevinka čičerike (ali namočena in skuhana suha čičerika)
  • 100 g češnjevega paradižnika
  • 2 veliki rdeči papriki
  • 2 korenčka
  • šop mlade špinače
  • 1-2 stroka česna
  • 1-2 žlički limonovega soka
  • 1 žlička rdeče paprike v prahu
  • 1/4 žličke kumine
  • 4 ščepi cimeta v prahu
  • 4 ščepi pimenta (mešanica muškata, klinčkov in črnega popra)
  • črni poper po okusu
  • sol po okusu
  • svež peteršilj ali koriander za okras (ni nujno)

Priprava

Skuhamo kuskus. Na oljčnem olju prepražimo nasekljan česen in narezano zelenjavo. Dodamo začimbe (lahko uporabimo le osnovne začimbe ali pa se držimo recepta). Počakamo da se paradižnik zmehča in dodamo čičeriko ter kuskus, zmanjšamo ogenj in zmešamo, da se kuskus prepoji z omako. Na koncu vmešamo lističe mlade špinače in pokapamo z limoninim sokom. Po želji potresemo z sesekljanim svežim peteršiljem ali koriandrom.

Kuskus lahko postrežemo kot prilogo maroški enolončnici ali pa ga na koncu kuhanja vmešamo v enolončnico, kot je navedeno v receptu.

Preglej ostale recepte