Sojine polpete z bučko

Kategorija: predjed priloga
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Patricija

Sestavine

Za približno 16 polpet:

  • 100 g sojinega granulata oziroma sojinih koščkov
  • 3 lovorjevi listi
  • 2 srednje veliki bučki
  • 100 g moke
  • 100 g + 50 g krušnih drobtin
  • 3 žličke nadomestka za jajca No Egg (zmešanih s 6 žlicami vode)
  • 1 žlička soli
  • začimbe po želji (bazilika, peteršilj, origano, timijan ipd.)
  • rastlinsko olje

 

Priprava

Sojine koščke namočimo v vrelo vodo, v kateri smo prej nekaj minut kuhali lovorjeve liste. Po 10 minutah sojine koščke odcedimo in ožamemo.

Bučki olupimo in naribamo oziroma nasekljamo. Odvečno vodo ožamemo. 

Odcejene in nekoliko ohlajene sojine koščke ter nasekljani bučki v posodi zmešamo. Dodamo No Egg (ki ga pred tem v posebni posodi zmešamo z vodo), moko, 100 g drobtin, sol in začimbe po želji. Vse sestavine dobro premešamo in oblikujemo polpete.

V manjšo posodo stresemo približno 50 g drobtin in v njih povaljamo vsako polpeto.

V ponev zlijemo toliko olja, da prekrije dno in polpete ocvremo.*

Polpete lahko spečemo tudi v pečici na peki papirju pri 180 stopinjah Celzija. 

Preglej ostale recepte