Bananin kolač

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 40 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za pekač premera 24 cm:

  • 200 g polnozrnate moke
  • 1 pecilni prašek
  • ščepec soli
  • 4 žlice sladkorja
  • 80 ml rastlinskega olja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 žlica ruma
  • 1 dl riževega napitka (ali drugega)
  • 3 zrele banane
  • 2 pesti sadja (ali več)*

*uporabimo lahko tudi zamrznjeno sadje – ni treba čakati, da se odtaja

Priprava

Pečico vklopimo na 180 stopinj Celzija.

V prvi posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in sladkor.

V drugi posodi zmešamo olje, vanilijev sladkor in rum.

V tretji posodi zmiksamo (s paličnim ali drugim mešalnikom) rižev napitek in banane.

Suhe sestavine dodamo mokrim, dodamo zmiksane banane in vse nežno premešamo, da dobimo homogeno in gladko maso.

Maso vlijemo na pomaščen pekač in po vrhu postrosimo sadje. Pečemo 25 do 35 minut, odvisno od pečice. Najbolje, da opravimo test z zobotrebcem – kolač je pečen, ko pride zobotrebec iz njega popolnoma suh. Preverimo na najdebelejšem delu kolača. Pustimo ga še nekaj minut v modelu, da se malo ohladi. Popolnoma ohlajenega lahko narežemo. 
 
Poleg se lepo poda sveže sadje, pa seveda kakšen čaj, kakav ali vroča čokolada.

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte