Kremast sladoled

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 10 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 1 liter sladoleda:

  • 1 jogurtov lonček (približno 180 g) sadja (borovnice, banane, breskve, jagode)*
  • 1 jogurtov lonček rjavega sladkorja
  • 250 g stepene riževe smetane (ali druge)
  • 1 lonček rastlinskega jogurta (180 g)

*namesto sadja lahko damo v sladoled lonček čokoladnega namaza in dobimo krasen čokoladni sladoled

Priprava

Po navodilih z embalaže stepemo smetano. 

V multipraktiku zmiksamo sadje, sladkor in stepeno smetano. Dodamo jogurt in kremo zmksamo toliko, kolikor fin sladoled želimo. 

Kremo nalijemo v čisto posodo, jo dobro zapremo in damo v zamrzovalnik. 

Sladoled potrebuje nekaj minut več kot običajen, da se toliko zmehča, da ga lahko serviramo. Serviramo ga z narezanim svežim sadjem ali/in stepeno smetano. Zraven lahko naredimo tudi preliv: pokuhamo željeno sadje z nekaj sladkorja in ga pretlačimo (ali pa pustimo, da v prelivu ostane nekaj koščkov sadja). 

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte