Za 2 osebi:
1/2 skodelice ajdove kaše damo kuhati v 2 in 1/2 skodelice vrele vode, ki jo solimo z 1 žličko soli. Razmerje kaša:voda je 1:5. Kuhamo 15 minut in odcedimo.
V ponev damo olje in sesekljano čebulo. Pražimo toliko, da čebula postekleni. Potem dodamo na kolobarje narezane in očiščene šampinjone, nekje 5 mm debele. Odvisno ali imate radi, da lahko v šamnpinjon dobro ugriznete ali imate radi, da se bolj zlije z jedjo in skoraj izgine. Dodamo peteršilj, sol, poper po želji, paradižnikovo mezgo, premešamo in pražimo na srednje visoki temperaturi. Šampinjoni bodo spustili vodo, potem pražimo še 5 minut.
Ko voda izhlapi, pražimo še 5 minut, zalijemo z vodo, dodamo kašo, premešamo in pražimo še 5 minut.
Serviramo na krožnik. Po vrhu damo tu in tam kakšno žličko jogurta ter potrosimo z opranim in natrganim svežim peteršiljem.
Poleg ajdove kaše s šampinjoni se prileže ogromna skleda solate.
Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogu, facebooku in instagramu.