Za 4 osebe
Tofu enakomerno narežemo na manjše kocke in ga razdelimo v tri posode. Pripravili bomo namreč grižljajčke s tremi različnimi okusi. Najprej pripravimo marinado iz sojine omake in balzamičnega kisa.
V skodelici zmešamo sojino omako in balzamični kis. Z vilico vse skupaj dobro razžvrkljamo. Marinado polijemo čez tofu. Najbolje je, da tofu v marinadi stoji nekaj ur. Če nimamo te možnosti in se nam mudi, pa ga pustimo marinirati vsaj 30 min. Ta čas bomo pripravili ostale grižljajčke.
Drugi skledici s tofujem primešamo česen v prahu in pol žličke soli. Vse skupaj lahko tudi popopramo. Tofu z začimbami dobro premešamo. Tretji skledici pa tofuju dodamo sladko papriko. Dobro premešamo in postavimo na stran.
V ponvi segrejemo olivno olje in vanjo dodamo tofu. Najprej popečemo tofu s suhim česnom. Tofu večkrat obrnemo, da je popečen z vseh strani in dobi hrustljavo skorjico. Ko je tofu s česnom nared, enako ponovimo še s tofujem z rdečo papriko in tistim, ki smo ga marinirali. Pazimo le, da s ponve obrišemo ostanke sladke paprike, saj ne želimo, da bi se je tofu z balzamičnim kisom navzel.
Grižljajčke lahko postrežemo kar tako ali jih pojemo skupaj s solato ali kremno juho.
Recept je za nas pripravil I Like Tofu.