Mediteranska čičerika z rižem

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 1 osebo:

  • 100 g kuhane čičerike
  • 150 g olupljene bučke brez semen ali jajčevca
  • 2 paradižnika
  • 3/4 lončka parboiled riža
  • 1 majhna čebula
  • 1 strok česna
  • mešanica mediteranskih začimb (npr. origana, bazilike, rožmarina ...)
  • sol
  • olje

Priprava

Paradižnik olupimo in sesekljamo na kocke, prav tako bučko in čebulo. Česen sesekljamo na najmanjše možne delčke.

Na ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo, česen in čičeriko in med mešanjem pražimo 3 minute.

Zalijemo z malo vode, dodamo bučke, paradižnik, sol in začimbe ter dušimo 15 minut. Vmes občasno premešamo.

Medtem v slan krop zakuhamo riž in pustimo, da vre približno 15 minut. Kuhan riž damo na krožnik in prelijemo z omako iz čičerike in zelenjave.

Preglej ostale recepte