Ratatouille

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 50 minut
Avtor: Maja

Sestavine

Za 3–4 osebe:

  • 4-6 jedilnih žlic olivnega olja
  • 2-4 stroki česna
  • 1 čebula
  • 1 majhen jajčevec
  • 1 srednje velika bučka
  • 3 paprike (najbolje po 1 rdeča, zelena in rumena paprika)
  • 4 paradižniki
  • 1/2 tetrapaka paradižnikove mezge
  • 1 jedilna žlica sveže bazilike
  • 1 jedilna žlica svežega origana
  • 1/2 jedilne žlice svežega timijana
  • 1 jedilna žlica svežega peteršilja
  • črni poper
  • himalajska sol

Priprava

Jajčevce predhodno posolimo.

V veliki ponvi na olivnem olju prepražimo čebulo in česen. Dodamo papriko in jo nekaj časa pražimo. Dodamo jajčevce in nekaj olivnega olja, pustimo, da se malo zmehčajo. Dodamo bučko in paradižnik ter začimbe in paradižnikovo mezgo.

Pokrijemo s pokrovko in kuhamo okoli 20 min. Ponudimo z rižem, kvinojo ali testeninami.

* Jed lahko jemo toplo ali hladno, možno je tudi pogrevanje.

* Tradicionalna priprava: vsako zelenjavo skuhamo posebej v 4 loncih in šele na koncu združimo.

Preglej ostale recepte