Pečeno korenje

Kategorija: predjed
Predviden čas priprave: 60 minut
Avtor: Iris

Sestavine

Za 2 osebi:

  • manjši šop korenja
  • 1 večja rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • 4 jedilne žlice vode ali zelenjavne juhe
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • sol in poper
  • raznorazna zelišča (peteršilj, bazilika, timijan, itd.)

Priprava

Korenje olupimo in operemo, razpolovimo ter položimo v pekač.

Čebulo in česen narežemo na lističe, ki jih enakomerno razporedimo po korenju.

Korenje pokapljamo z olivnim oljem ter potresemo s soljo in poprom.

Dodamo še zelišča in vodo ali zelenjavno juho ter limonin sok.

Pečico predhodno segrejemo na 200 °C, pekač, v katerem je korenje, pa pokrijemo z alu folijo.

Pečemo približno 40 minut. Nato alufolijo odstranimo in pečemo še nadaljnjih 15 minut.

Ta preprosta in okusna predjed ali priloga je sedaj pripravljena. Dober tek!

Vir: http://www.kayotic.nl/blog/simple-oven-baked-carrots

Preglej ostale recepte