Solata s fižolom in rukolo

Kategorija: solata
Predviden čas priprave: 15-20 minut
Avtor: Neva

Sestavine

Za 2–3 osebe:

  • 2 konzervi cannellini fižola
  • 12 češnjevih paradižnikov, narezanih na drobne koščke
  • 1 manjša rdeča paprika, narezana na drobne koščke
  • 1 manjša kumara (neolupljena), narezana na drobne koščke
  • 2 spomladanski čebulici, drobno sesekljani
  • 1 večji strok česna, narezan na drobne koščke
  • 2 pesti rukole
  • pest svežih kalčkov
  • nekaj listov sveže bazilike, natrganih na manjše koščke
  • pest svežega peteršilja, drobno nasekljanega
  • naribana lupinica 1 limone

Za preliv:

  • 1 čajna žlička posušene mete
  • 1 čajna žlička curryja v prahu
  • 1 jedilna žlica agavinega ali javorjevega sirupa oz. sladilo po izbiri
  • sok 2 limon
  • 3 jedilne žlice olivnega olja
  • sol in poper

Priprava

Vse sestavine prelijemo s prelivom in dobro premešamo.

Recept povzet po Mouthwateringvegan.com.

Preglej ostale recepte