Mehki bučkini piškoti

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 40 minut
Avtor: Špela Kastelic

Sestavine

Za 10-12 piškotov: 

  • 120-130 g naribane bučke
  • 30 g lešnikov (lahko tudi mandljev)
  • 90 g pirine moke
  • žlička vinskega kamna
  • ščepec soli
  • 3-4 žlice olivnega olja
  • 1 žlica rožičeve moke
  • sladilo po izbiri

Priprava

Bučko umijemo, olupimo in naribamo v posodo. Nekatere bučke spustijo veliko vode, tisto vodo jaz odlijem stran. Naribanim bučkam dodamo najprej suhe sestavine in kasneje še olivno olje. Vse skupaj zmešamo z žlico. Če je masa preveč suha, lahko dodate še malo olja, če je pa preveč mokra, dodate še malo moke.

Iz mase z rokami oblikujemo kupčke in jih polagamo na peki paper. Piškote pečemo 20 minut v ventilacijski pečici na 160 °C, nato jih še nekaj minut pustimo v ugasnjeni pečici. 

Preglej ostale recepte