Valentinova presna tortica

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 1 ura 45 minut
Avtor: Špela Kastelic

Sestavine

Za 2 osebi: 

Za spodnjo plast:

  • 70 g suhih sliv
  • 20 g rožičeve moke
  • 15 g kokosove moke
  • 60 ml rastlinskega mleka

Za srednjo plast:

  • 60 g jabolka
  • 20 g kokosove moke
  • 30 g zmletih lešnikov
  • 40 g narezanih datljev

Za zgornjo plast oziroma preliv:

  • 80 g zamrzjenih ali svežih jagod

Priprava

Zamrznejo jagode damo v posodo in jih postavimo za 1 uro na radiator, da se odtalijo (lahko uporabite tudi sveže ali drugo sadje). Seveda, v kolikor imate sveže jagode, ta korak ni potreben.

Zmeljemo suhe slive, rožičevo moko, kokosovo moko ter rastlinsko mleko v paličnem mešalniku. Maso z žlico nadevamo v model, ki ga položimo na krožnik. Krožnik s torto položimo v hladilnik za vsaj pol ure.

Medtem pripravimo srednjo plast. To naredimo tako, da v paličnem mešalniku (prej ga umijemo) zmeljemo jabolka ter jim dodamo narezane datlje. Vse skupaj pustimo vsaj pol ure, da se datlji zmehčajo. Kasneje dodamo zmlete lešnike in kokosovo moko. Maso porazdelimo po spodnji plasti in jo z žlico še pogladimo ter jo damo za vsaj pol ure v hladilnik.

Sedaj je čas, da pripravimo še jagodni preliv. Zamrznjene jagode so se v tem času že odtalile, zato jih damo v palični mešalnik, kjer jih zmeljemo ter jih prelijemo po torti. Vse skupaj postavimo še za pol ure ali 1 uro v hladilnik.

S presno torto lahko presenetite ljubljeno osebo!

Preglej ostale recepte