Veganska gobova juha

Kategorija: juha SOS recept
Predviden čas priprave: 45 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

(za 2 osebi):

  • 200 g jurčkov, ostrigarjev ali drugih aromatičnih gob
  • 2 stroka česna
  • 1 čebula
  • 2 jedilni žlici moke
  • sol*
  • začimbe (npr. peteršilj, šetraj, drobnjak ...)
  • olje*
  • kruh (brez mlečnih izdelkov in aditivov živalskega izvora)

Priprava

Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo sesekljan česen, peteršilj in na drobno narezane gobe.

Dušimo približno 15 minut, nato dodamo moko in zalijemo s pol litra vode.

Dodamo sol in začimbe ter pustimo, da se kuha približno 20 minut.

Zraven postrežemo kruh.

* Če želite pripraviti jed z nizko vsebnostjo soli, olja in sladkorja, pri pripravi ne uporabite soli in olja. Za praženje namesto olja uporabite vodo in/ali malo sojine omake.



Vir: Brošura Nasveti in preprosti recepti za pripravo veganskih jedi v restavracijah in na potovanjih (povezava)

Preglej ostale recepte