Veganske žarbo šnite

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 120 minut
Avtor: Amba

Sestavine

Za testo:

  • 500 g moke
  • 250 g stopljenega kokosovega masla
  • 20 g kvasa
  • 1 skodelica lešnikovega mleka
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 žlički no egg
  • 4 žličke hladne vode za no egg 

Nadev:

  • 250 g sladkorja
  • 250 g mletih orehov
  • malo vanilijevega sladkorja
  • marmelada (okus po želji) 

Preliv:

  • 100 g jedilne čokolade
  • 3 žlice vroče vode
  • 150 g sladkorja

Priprava

Iz navedenih sestavin zamesimo testo in ga razdelimo na 4 dele. Vsakega posebej razvaljamo v velikosti pekača (20x30 cm). Posebej zmešamo sladkor in orehe za nadev. Na dno pekača položimo peki papir, potem pa prvo plast testa, ki ga namažemo z marmelado in potresemo s tretjino nadeva. Nato drugo plast testa, marmelado, nadev in tako nadaljujemo. Na vrhu je zadnja plast testa. Pustimo stati na sobni temperaturi 1 uro (ali manj). Pečemo približno 40-50 minut pri 150 stopinjah (oziroma dokler pecivo ne porajavi). Pečeno sladico še toplo polijemo s čokoladnim prelivom, ki ga skuhamo iz čokolade, vode in sladkorja. Ko se pecivo ohladi, ga razrežemo na majhne rezinice.

Preglej ostale recepte