Palačinke z jajčevci v pečici

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 90 minut
Avtor: Špela

Sestavine

(za 3 polnjene palačinke)

Za nadev:

  • 2 jajčevca (600 g)
  • 5 srednje velikih paradižnikov (600 g)
  • 1/2 čajne žličke origana
  • 1/2 čajne žličke bazilike
  • 1/2 čajne žličke česna v prahu
  • 1 večji strok česna
  • olje
  • sol

Za palačinke:

  • 75 g pirine moke
  • 25 g bele moke
  • 1/2 čajne žličke rjavega sladkorja
  • 1/4 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1,5–2 dl riževega mleka
  • olje

Priprava

Jajčevca najprej specite v pečici. Vsakega po dolžini narežite na 3 ali 4 dele in jih razvrstite na pomaščen pladenj (lahko uporabite tudi peki papir). Pecite približno pol ure na 200°C.

Priprava paradižnikove omake:
Medtem ko pečete jajčevce, pripravite paradižnikovo omako. V ponvi segrejte žličko olja in dodajte na zelo majhne koščke sesekljan paradižnik. Posolite in začinite z origanom in baziliko. Pražite približno 15 minut, da se paradižnik razpusti oziroma da nastane omaka. Po potrebi dolijte tudi malo vode.

Priprava praženih jajčevcev:
Nasekljate 1 večji ali 2 manjša stroka česna.
Rezine jajčevcev vzemite iz pečice, počakajte nekaj minut, da se nekoliko ohladijo, nato pa jih olupite in narežite na manjše koščke. V ponvi segrejte 2 žlički olja in česen, ko lepo zadiši, nato dodajte še jajčevce. Pražite 15 minut in vmes večkrat pomešajte.

Priprava palačink:
Moko zmešajte s soljo, sladkorjem in pecilnim praškom. Primešajte riževo mleko, da dobite gladko in primerno tekočo maso. Palačinke specite v ponvi z malo olja.

Palačinke namažite s praženimi jajčevci, jih zavijte, položite v posodo, prelijte s paradižnikovo omako in po želji dodajte črne olive. Pecite 30 minut pri 200°C. Postrezite.

Preglej ostale recepte