Za 15 krofov:
Skodelico ovsenega mleka pogreješ do mlačnega in daš notri kvas, počakaš nekaj časa. Medtem v posodo zmešaš moko, alsan maslo (ki ga predhodno pogreješ), žlico olja, vaniljev sladkor, sol, rumovo aromo, in priliješ skodelico mleka s kvasom. Vse zmešaš in pregneteš, da nastane ravno pravo testo, Če je pretrdo in se ne oblikuje pravilno, po občutku dodaj še malo (obvezno mlačnega) mleka. Ko testo dobro pregneteš, ga pustiš vzhajati na čim bolj toplem mestu. Ko zaključiš z vzhajanjem, ga razvaljaš in z modelčkom (lahko je to kozarec) izrežeš male krofke, preostanek mase pa lahko še enkrat razvaljaš in iz njih narediš flancate. Krofke pokriješ s servetom in ponovno pustiš, da vzhajajo na čim bolj toplem mestu. Ko se dovolj dvignejo, so pripravljeni za cvrtje. Cvreš jih najprej z ene, potem druge strani. Napolniš jih z marmelado (najbolje s pomočjo kuhinjske brizge). Lahko jih posuješ z mletim sladkorjem.