Fižolova juha

Kategorija: juha SOS recept
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 250 g konzerviranega belega fižola (tekočino shranimo!)
  • 100 g drobnih ali nalomljenih testenin
  • 1 čebula ali 4 žlice čebule v prahu
  • 3 jedilne žlice mlete sladke paprike
  • 1 sesekljan strok česna ali 2 jedilni žlici česna v prahu
  • 1 lovorjev list
  • 4 jedilne žlice olja*
  • voda
  • sol*

Priprava

Testenine skuhamo v vodi (kuhamo nekaj minut več, kot je navedeno na embalaži).

Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na olju. Če imamo čebulo v prahu, jo dodamo šele skupaj z ostalimi začimbami.

Dodamo fižol skupaj s tekočino iz konzerve, zalijemo z 2x več vode kakor je fižola, dodamo papriko, lovor, česen in sol.

Kuhamo približno 20 minut in vmes občasno previdno premešamo.

Nekaj minut pred koncem poskusimo, če je dovolj slano, sicer še dosolimo.

Dodamo kuhane testenine in postrežemo.

* Če želite pripraviti jed z nizko vsebnostjo soli, olja in sladkorja, pri pripravi ne uporabite soli in olja. Za praženje namesto olja uporabite vodo in/ali malo sojine omake.

** Za obogatitev juhe lahko vanjo med kuhanjem dodamo različno zelenjavo.

Vir: Brošura Nasveti in preprosti recepti za pripravo veganskih jedi v restavracijah in na potovanjih (povezava)

Preglej ostale recepte