Jagodni tiramisu

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 20 minut
Avtor: vegan.si

Sestavine

Za 2 osebi:

  • veganski piškoti (piškoti ABC, za dve plasti)
  • ohlajen jagodni sok + kapljica ruma (3 žlice)
  • ohlajena kava razredčena v riževem mleku + kapljica ruma (3 žlice)
  • ohlajen tofu (100 g)
  • polovica ohlajene zrele banane
  • sladkor v prahu (1 žlička oz. po okusu)
  • veganska rastlinska smetana (200 ml)
  • dve večji jagodi
  • kakav v prahu (grenak)

Priprava

Jagodi narežemo na čim tanjše rezine. Tofu, banano, sladkor in 3 žlice smetane zmešamo v mešalniku (krema naj bo čim bolj gladka). Na dno kozarca damo eno plast piškotov in pokapamo z »jagodnim likerjem«. Naložimo polovico kreme,  poravnamo, naložimo polovico rezin jagod in novo plast piškotov (te pokapamo z ohlajeno kavo). Na vrh naložimo še preostale rezine jagod, kremo in tanko plast stepene smetane. Okrasimo s kakavom, ki ga posujemo skozi cedilo. Pojemo še sveže ali ohlajeno.

Preglej ostale recepte