Stojnica

Slovensko vegansko društvo na različnih dogodkih sodeluje s stojnico, kjer ponuja društvene izdelke, knjige in druge z veganstvom povezane artikle. Spodaj si lahko ogledate del te ponudbe. Če nas ne ujamete na stojnici, nam za nakup katerega od izdelkov pišite na info@vegan.si, da se dogovorimo za nakup in prevzem. Pošljite nam elektronsko pošto z vašimi podatki in artikli, ki bi jih želeli imeti. 

Vsi prihodki od prodaje so namenjeni izvajanju projektov Slovenskega veganskega društva.

Člani Slovenskega veganskega društva imajo pri nakupu artiklov 10% popust! (popust ne velja za artikle, ki so že znižani). V društvo se lahko včlanite na povezavi: www.vegan.si/o-drustvu/postani-clan/.

 


Broške

znacke-17.jpg 

 


Knjige

 

Knjige o veganstvu

Kuharske knjige

 


 

Knjige o veganstvu

 

 

Hrana za mir

Avtor: dr. Will Tuttle

Hrana za mir je bila poimenovana za najpomembnejšo knjigo 21. stoletja, saj postavlja temelje za novo družbo, zasnovano na resnici o medsebojni povezanosti celotnega življenja na Zemlji. Gre za prvo knjigo, ki razjasni nevidne povezave med našo prehrano in med izvorom širšega razpona problemov – psiholoških, socialnih in duhovnih, kot tudi zdravstvenih in okoljskih. Spletna stran knjige

 

 

 

veganstvo_zacetnike.jpg

Veganstvo za začetnike

Avtorica: Ruediger Dahlke

O knjigi: Priročnik za začetnike! Spoznajte prednosti in posledice veganskega življenja:
boljše zdravje in več vitalnosti,
boljše razpoloženje in več energije,
daljše življenje in boljšo kakovost življenja,...

 

 

vjl,jpg

Veganstvo je ljubezen

Avtorica: Ruby Roth

O knjigi: Knjiga Veganstvo je ljubezen mladim bralcem predstavlja veganstvo in jih spodbuja k sočutnemu odnosu do živali. Prikazuje, kako naše vsakdanje odločitve vplivajo na naš planet, in nas uči, kaj je mogoče narediti, da bi obvarovali živali, okolje in ljudi po vsem svetu.

 

 

zato_ne_jemo_zivali.png

Zato ne jemo živali

Avtorica: Ruby Roth

O knjigi: Otroška slikanica s pristnim in sočutnim vpogledom v čustveni svet živali in njihova mučna življenja na živalskih farmah, ki seznanja otroke o prizadevanju za svet, kjer ima vsak prebivalec Zemlje pravico do življenja in odraščanja.

 

 
 

nikina_prijazna.jpg

Zgodbe iz Nikine Prijazne vasi

O knjigi: Napisana je tako, da kljub začetni žalostni usodi teh rešenih živali, bralec zgodbe uživa v njenem razpletu. Konec  zgodb je srečen. Ob branju se nas dotakne njihovo razmišljanje in njihovi medsebojni dialogi, ki nas približajo tem  čudovitim bitjem. Hkrati nas učijo razumeti živali in v naših srcih najdejo svoj kotiček.

 

 

 

treblinka.jpg

Večna Treblinka

Avtor: Charles Patterson

O knjigi: Knjiga Večna Treblinka neverjetno natančno razkriva izvorne korenine nacističnega načrtnega uničevanja ljudi, zasužnjevanja v sodobni družbi in klanja živali (ki ne pripadajo človeški vrsti), še več, novi natis v zbirki Dokumenta prvič predstavlja obsežne dokaze o nadvse zaskrbljujoči povezanosti izkoriščanja živali v Združenih državah Amerike s Hitlerjevo dokončno rešitvijo judovskega vprašanja.

 

 

treblinka.jpg

Kako ozdravimo s hrano

Avtor: Michael Greger

O knjigi: Odkrijte živila zoper bolezni, ki terjajo največ življenj! Zdravnik, ki je napisal to knjigo in po svojem pisanju tudi živi, zatrjuje, da je večino smrti zaradi bolezni mogoče preprečiti. Naša prehrana je vodilni vzrok prezgodnje smrti in vodilni povzročitelj vseh naših bolezni. Na skoraj šeststo straneh so zbrani nasveti, kako naj se ljudje zdravijo s hrano.

 

 

odlocitev.jpg

Odločitev za ljubezen: 100 pričevanj slovenskih vegank in veganov

Avtorica: Sara Zupan

O knjigi: So vegani neka posebna vrsta prežvekovalcev, ki jedo samo travo? So nekaj vmes med ljudmi in živalmi? So bledi, anemični, anoreksični pol-ljudje, pol-zombiji? So čudaki, nasilneži, vsiljivci, morilci ubogih nedolžnih rastlin? Ne! Vegani so ljudje kot vsi, ljudje kot ti in jaz. Od drugih se ločijo le po tem, da jim ni vseeno.

 

 


 

Kuharske knjige

 

trgovina-kuhinja.jpgVeganska kuhinja

O knjigi: Kuharica z več kot 100. okusnimi recepti. Poleg zelo priljubljenih jedi, ko so špageti z bolonjsko omako je v tej knjigi še veliko drugih inovativnih receptov, na primer za čičerikine polpete, lazanjo ratatuj in praznične pečenke v listnatem testu, ki dokazujejo, da veganska prehrana ni le zdrava, ampak tudi izbrana in zelo pestra. 

 

 

  

smootiji_zeleni_sadni.jpgZeleni in sadni smootiji

Paket kart Zeleni in sadni smoothiji vsebuje 52 kart. 26 jih vsebuje recept za zeleni, 26 pa recept za sadni smoothie. Na vsaki karti je zapisana veganska misel znane osebnosti. Kartam je priložena knjižica, kjer najdete tako splošne informacije o smoothijih kot tudi informacije o vplivu veganskega življenja na planet in njegove prebivalce. Več o kartah...

 

 

 

88_prigod_v_kuhinji.jpg88 prigod v kuhinji
(ali Vegani ne jedo samo solate)

Avtorja: Maya in Jernej Novak Sever

O knjigi: Kuharica namenjena veganom, vegetarijancem in vsem vsejedcem, ki bi radi preizkusili, kako dobra je lahko prehrana brez sestavin živalskega izvora… ali pa jih enostavno zanima, kaj vegani poleg solate še jedo.

 

 

 

trgovina-nekaj-sladkega.jpgNekaj sladkega

Avtorici: Beba in Hana Splichal

O knjigi: Več kot 50 klasičnih sladic, ki sta jih avtorici »zveganizirali«. V njej lahko najdemo, kako brez živalskih sestavin med drugimi pripraviti klasično čokoladno torto, palačinke in šarkelj, pa malinino pito in marmorni kolač.

 

 

 

Simpl_sladice.jpgSimpl Sladice

Avtorica: Eva Žontar

O knjigi: Simpl sladice so točno to – simpl! Tako enostavne in okusne, da si jih bomo pripravljali vedno znova, hkrati pa tako zdrave, da ni razloga za slabo vest. 60 veganskih receptov – večina je tudi brez oreščkov, glutena in dodanega sladkorja – se druži s prehranskimi nasveti, s katerimi lahko v svoje življenje vnesemo več vitalnosti, lahkotnosti in energije.

 

 

kurkuma.jpgKurkuma in vanilija

Avtorici: Beba Splichal, Hana Splichal

O knjigi: Knjiga Kurkuma in vanilija; Kulinarično potovanje po Indiji, zajema 72 veganskih receptov, 47 zgodb, 18 krajev in 118 fotografij. Dnevniški zapisi in recepti so zbrani z najinih šestih potovanj po Indiji, od juga proti severu in počez. Večkrat sva se vračali v iste kraje, ki so nama še posebno ljubi. Potovali sva sami, včasih tudi s prijatelji, ki se jim iz srca zahvaljujeva za družbo. Tudi če niso omenjeni, se bodo lahko našli v zgodbah.

 

 

sladko_je_raj.jpgSladko je raj

Avtorica: Natalija Jeraj

O knjigi: Zelo preprosto je biti ustvarjalen "slaščičar" brez sestavin živalskega izvora in umetnih sestavin. V knjigi 'Sladko je Raj' boste našli 53 preprostih receptov za presne in pečene slaščice na rastlinski osnovi iz vsem dostopnih sestavin, ki vas bodo popeljale v raj. Avtorica Natalija Jeraj je recepte pospremila z resnično vrhunskimi fotografijami, ob katerih se vam bodo zagotovo predramile vaše okušalne brbončice. Knjiga je lahko zelo lepo praznično darilo.

 

 

VPO za stojnico 200x200.jpg

Vegansko preprosto okusno

Avtorica: Nina Bavdek

O knjigi: 50 enostavnih receptov za 50 slastnih veganskih slaščic, ki vam ne bodo vzele veliko časa, bodo pa zagotovo požele veliko navdušenja. Vsi recepti vsebujejo znane in dostopne sestavine, ki jih lahko dobite v bližnji trgovini. Vabljeni, da poprimete za kuhalnico in skupaj z Nino Bavdek odkrijete, kako enostavna, zabavna, preprosta in cenovno ugodna je lahko peka brez jajc, mleka in ostalih sestavin živalskega izvora.