Vegafest 2017 zavzel Pogačarjev trg

vegafest17-thumb.jpg


Pa je za nami - peti Vegafest, največji veganski dogodek v Sloveniji. Če ste se ga udeležili, potem veste, da je res potrdil ta sloves. Gneča pod odrom in na stojnicah, ki se je ne bi mogli bolj razveseliti, saj več kot očitno potrjuje, da se zanimanje za veganski način življenja strmo vzpenja. Ker je ta dan potekal tudi Tek trojk, so poleg množice domačih in tujih obiskovalcev ljubljanski Pogačarjev trg preplavili še številni tekači. Najbolj ponosni pa smo seveda na naše veganske trojke, ki so z odličnimi rezultati znova dokazale, da za življenje na rastlinski pogon ni nobenih ovir. Če so tekači premagovali kilometre, pa je zvezda festivala, mišičnjak Patrik Baboumian, premagoval kilograme. In teh ni bilo malo. Ob bučnem aplavzu je na koncu z lahkoto zmogel 280 kg, v veselje množice pa je za poziranje pred številnimi kamerami nad glavo dvignil tudi nekaj udeležencev.

vegafest17-2.jpg


Dan so več kot poživili tudi glasbeni gostje IFeel, Trkaj, Jasmina Lozar in skupina The Rusks, modna revija, ples ob drogu, zanimiva predavanja, kuharske delavnice, poskrbljeno pa je bilo tudi za naše najmlajše obiskovalce in pasje prijatelje.

Stojnice so se bohotile pod težo veganskih izdelkov. Obiskovalce so popeljale v svet kulinarike, zaščite živali, oblačil, obutve, kozmetike, kot se za tak festival spodobi, pa so na svoj račun najbolj prišle brbončice. Sladko in slano, presno in pečeno, vse se je prodajalo s tako hitrostjo, da so ponudniki hrane garali s polno paro. Med odlično kulinarično ponudbo je bila izbrana tudi Naj jed Vegafesta. Po mnenju Jadranke Juras, Tereze Poljanič in Ronija Kordiša (bloger Had) si je ta naziv prislužil Falafel krožnik.

vegafest17-6.jpg

 
Vsem, ki ste napolnili svoje želodčke, sebi ali dragim osebam z nakupom izpolnili željo oziroma podprli kakšno društvo, navijali, plesali in se zabavali pod odrom, se najlepše zahvaljujemo. Ravno obiskovalci ste namreč najboljši recept za odlično vzdušje in zaradi vas je ves v organizacijo vloženi trud več kot poplačan. Posebna zahvala gre požrtvovalnim prostovoljcem, brez katerih prireditve ne bi bilo. Pa tudi dejstvo, da je tokrat dež počakal do zaključka dneva, ni zanemarljivo, zato si pohvalo zasluži tudi vreme.

Video posnetek z letošnjega Vegafesta:

 


Se vidimo na Vegafestu 2018, do takrat pa vabljeni na številne dogodke, o katerih bomo sproti obveščali. Hkrati pa vljudno vabljeni, da nam jih pomagate soustvarjati. Skupaj smo lahko le še boljši.

Nekaj utrinkov z Vegafesta spodaj, še več si jih lahko pogledate v teh albumih: Album 1, Album 2, Album 3, Album 4, Album 5, Album 6.
 

vegafest17-4.jpg

vegafest17-1.jpg

vegafest17-9.jpg

vegafest17-7.jpg

vegafest17-8.jpg

vegafest17-3.jpg

vegafest17-5.jpg


Pripravila: Tea Smea
Video: Nadja Andželović
Foto: Dani Sušnik
Datum objave: 27.5.2017