Search
Close this search box.

Top 5 veganskih filmov leta 2017

Kakor kaže je leto 2017 leto veganskih dokumentarnih filmov! Trije prelomni filmi so že izšli, še veliko pa jih je na poti. V  videu je za vsakega podana analiza in ustrezni napovedniki. Tukaj je izbor naših top 5:

Eating you alive

novica_eating_you_alive.jpg

Eating you alive je nedavno izdan film, ki se osredotoča na zdravje in vključuje vodilne zdravstvene strokovnjake in raziskovalce ter na znanstven način pregleda razloge za naše slabo zdravstveno stanje, pove, kdo je odgovoren za dezinformiranje javnosti in kako lahko uporabimo polnovredno rastlinsko prehrano za boj proti kroničnim boleznim. Več informacij se nahaja tukaj.

Carnage

novica_carnage.jpg

Carnage je od konca marca na voljo za ogled na BBC iplayerju, režiral pa ga je Britanec Simon Amstell. Film je postavljen v utopično leto 2067, ko se spominjajo časov, v katerih so ljudje jedli druge živali.

The game changers

novica_the_game_changers.png

Na spletu še ni veliko informacij o tem filmu, čeprav ga snemajo že več kot dve leti. Kar vemo z njihove osnovne spletne strani  je, da je njegov izvršni producent znani filmski režiser James Cameron ter da bo prikazoval več športnikov, ki so se odločili za veganstvo. Na njihovi spletni strani piše:

”V letu 2017 prihaja dokumentarni film … od UFC Octagona (osmerokotnega bojišča) v Las Vegasu in antropološkega laboratorija na Dartmouthu do telovadnice strongmana v Berlinu in grmičastih pokrajin Zimbabveja. The game changers bo svetu predstavil elitne športnike, specialne enote vojakov, vizionarske znanstvenike, kulturne ikone in vsakdanje junake na misiji, da ustvarijo usodni premik v našem načinu prehranjevanja in življenja.”

Eating our way to extinction

novica_eating_our_way_to_extinction.png

Ustvarjalci posnetka, ki kroži po spletu in ki ga je Leonardo DiCaprio opisal kot posnetek, za katerega ”si bodo prihodnje generacije želele, da bi si ga vsi ogledali danes,” delajo na tem, da vam postrežejo Eating our way to extinction v dolgometražnem dokumentarnem filmu. Film s pomočjo svetovno priznanih znanstvenikov, raziskovalcev, globalnih voditeljev in zvezdnikov osvetli realnost resničnih stroškov našega trenutnega odnosa do živali. Film se poglobi v sočutje, okolje, zdravje in gospodarstvo.

What the health

novica_what the health.jpg

Le redki nedavni dokumentarni filmi so tako razdelili mnenja kot Cowspiracy. Film iz leta 2014 z Leonardom DiCapriem kot izvršnim producentom je prejel tako navdušene ocene kot ostre kritike zaradi svojega prikaza vloge živinoreje v podnebnih spremembah. Njegovi režiserji so ustvarili What the health, najboljši dokumentarni film o zdravju do zdaj, v katerem sledimo Kipu Andersenu med odkrivanjem negativnih prehranskih učinkov živil živalskega izvora. Celotno oceno si lahko ogledate tukaj.

Vir: plantbasednews.org
Pripravila: Monika Lavrič

 

Deli stran: