Predstavitev knjige: Ultraman

Objavljeno: 12. januar 2014

Nekega hladnega večera oktobra 2006, dan pred njegovim 40. rojstnim dnevom, je Rich doživel grozljiv uvid v svojo prihodnost. V tistem času je bil več kot 20 kilogramov pretežak in se ni bil sposoben povzpeti po stopnicah brez ustavljanja. V trenutku je videl, kam ga bo njegov sedeči življenjski stil pripeljal.

Tega trenutka ni mogel pozabiti, zato je popolnoma spremenil način življenja. Iz prehrane je izločil predelano hrano, meso in mleko ter se začel prehranjevati s polnovredno rastlinsko prehrano in začel vsakodnevno telovaditi. V zgolj nekaj mesecih se je Rich iz gospoda srednjih let izven forme preobrazil v pravega atleta. Ko se je nekega jutra, 90 dni po začetku njegovega novega življenjskega stila, odpravil na lahek tek in na koncu odtekel skoraj maraton, se je zavedel, da mora povečati svoje cilje.

Ultraman je knjiga o neverjetnem potovanju 40-letnika, ki je v dveh letih postal eden izmed najboljših športnikov na svetu. Udeležil se je elitnega triatlonskega tekmovanja Ultraman, katerega se udeležujejo najboljši triatlonci na svetu in ga sestavlja 515 km plavanja, kolesarjenja in teka. Po tej preizkušnji se je Rich preizkusil še v večjem tekmovanju – Epic5, petih triatlonih dolžine »ironmana«, ki potekajo na petih različnih havajskih otokih in jih tekmovalci opravijo v manj kot enem tednu.

Ultraman pa ni le knjiga o izjemnih športnih dosežkih, ampak je tudi odličen priročnik z neprecenljivimi informacijami za ljudi, ki si želijo podobne preobrazbe. Je tudi čudovit prikaz, kaj lahko človek doseže, če ima trdno voljo. Vsebuje koristne in praktične nasvete, kako se zdravo vegansko prehranjevati in zakaj imajo športniki, ki delujejo na "rastlinski pogon", konkurenčno prednost pred tekmeci.

 

Knjiga Ultraman je leta 2013 izšla pri založbi Planet. Kupite jo lahko v spletni trgovini Slovenskega veganskega društva oziroma na stojnici katerih od dogodkov, na katerih se društvo predstavlja. Knjigo si lahko sposodite tudi v večini slovenskih knjižnic.

novica_ultraman_predstavitev.jpg