Netflix posnel veganski film

Novica_Okja.jpg

 

Film nosi sporočilo: meso je umor.

Deset idiličnih let je bila mlada Mija (Seo Hyun) skrbnica in stalna spremljevalka Okja, masivne živali, ki je živela v južnokorejskih gorah. Ampak to se spremeni, ko družinski, večnacionalni konglomerat Mirando Corporation Okja ujame in ga pripelje v New York. Direktorica konglomerata, Lucy Mirando (Tilda Swinton), ima velike načrte za Mijinega najdražjega prijatelja. Brez posebnega načrta, a odločno se Mija poda na reševalno misijo, vendar strašljivo potovanje hitro postane še bolj zapleteno, ko ji pot prečkajo skupine kapitalistov, demonstrantov in potrošnikov. Prav vsi se tako ali drugače borijo za nadzor nad Okjevo usodo. Vse, kar pa si Mija želi, je, da pripelje prijatelja nazaj domov. (Režiser: Bong Joon-ho)

Film z močnim sporočilom je dober za razmišljanje in navdih za velike spremembe, vendar je še vedno zabaven. Film ima poučno sporočilo, vendar je zgodba takšna, da pritegne gledalca in le-ta se zlahka poistoveti s karakterji. Iz filma se lahko veliko naučimo.

Ne moremo si pomagati, da ne bi pomislili na zagovornike resničnih prašičev. Težko si je predstavljati, da se kaj takega dogaja v resničnem življenju. Dejstvo pa je, da se, in to vsak dan s prašiči in drugimi živalmi, ki se smatrajo kot "rejne" živali. Film s svojo zgodbo zada močan udarec in ima kaj za sporočiti.

Okja je že na voljo za ogled na Netflixu.  Oglejte si uradni napovednik:

 

Napisala in prevedla: Branka Dular
Vira: IMDB in plantbasednews.org
Vir slike: IMDB
Datum objave: 30.7.2017