Zaključil se je oktobrski Enostaven veganski izziv

Objavljeno: 10. november 2013

V sredo, 6. novembra 2013, se je v Ljubljani odvil zaključni dogodek Enostavnega veganskega izziva, ki je potekal od 1. do 30. oktobra 2013. Na dogodku je o nizkomaščobni rastlinski prehrani kot rešitvi za mnoge težave predavala Jelena Dimitrijević, mag. Marko Čenčur pa je govoril o najbolj razširjenih nestrokovnih in ideoloških mitih o prehrani in veganstvu.

Po predavanjih so se odvila žrebanja za bogate nagrade, v katerih so sodelovali vsi, ki so uspešno opravili veganski izziv, mentorji in prisotni na dogodku. Dobitnice treh glavnih nagrad, ki so uspešno opravile vegansko preizkušnjo, so:

Aleksandra Petković: darilni bon v vrednosti 120 € v ekoloških trgovinah Kalček

Bogumila Pavlin: košarica veganskih izdelkov v vrednosti 100 €, ki jih podarja Prema

Ana Polona Golobič: bon v vrednosti 100 € za presne veganske jedi in sokove v lokalu Fitbar Fresh4you v Termah LifeClass v Portorožu

Iskrene čestitke vsem trem glavnim nagrajenkam, kot tudi ostalim izžrebanim na dogodku!

Po uradnem delu smo se okrepčali z veganskimi dobrotami ter pokramljali v prijetni družbi.

Fotografije si lahko ogledate tukaj.

Prijava na veganski izziv je še vedno možna, izziv pa boste začeli s prvim dnem v mesecu po prijavi. Izbirate lahko med klasičnim veganskim in SOS veganskim izzivom. Več informacij in prijava: www.vegan.si/evi.

V oktobrskem izzivu je sodelovalo 414 oseb. Nekateri od njih so se prijavili na več kot en izziv, saj so vzporedno potekali trije izzivi: klasični, SOS in presni veganski izziv. Na tej povezavi si preberite nekaj odzivov udeležencev prvega in drugega Enostavnega veganskega izziva v Sloveniji.

Pri izzivu je sodelovalo 43 mentorjev, ki so nudili svojo pomoč in podporo. Veganskega mentorja je zahtevalo 60 % vseh prijavljenih. Od oseb, ki so izpolnile zaključni vprašalnik po koncu izziva, jih je kar 82 % uspešno opravilo izziv. Mnogi od sodelujočih bodo še naprej ostali vegani ali pa vsaj poskušali v svojo prehrano vključevati čim večji delež rastlinske prehrane, za kar jim iskreno čestitamo! Čestitke in zahvale tudi vsem sodelujočim v izzivu in mentorjem.

Sponzorji izziva:sponzorji_evi.png

 

dogodek_zakljucni_evi.jpg